(FSP) Fun Steel Products © 1998 - 2014

Wasteland 20 Year Anniversary Pictures 2014

In 1999 werden we door Jeroen Hillenaar (organisator van de Kamasutra) gevraagd een BDSM eiland op te zetten. De kick off was in Rijswijk en het podium was slechts 2 x 2 x 0,5 Mtr.


Ik kwam al snel in gesprek met Berry van Mill Music en binnen 5 min. viel de klik. Berry een man van weinig woorden (maar grote daden) zei tegen mij, daag me uit/verzin het en ik realiseer het. Dat was tegen geen dovemans oren gezegd en wat mijn geesteskind bleek te zijn werd geboren, elke Kamasutra tekende ik een nieuw BDSM podium en Berry en zijn crew realiseerde het tot in de puntjes.


Het ging helemaal te gek, veel entertainment en vele bezoekers kwamen speciaal voor het BDSM podium. Als we begonnen met alles in gereedheid te brengen, zei Jeroen Hillenaar menigmaal, DAAR ZIJN DE SMAAKMAKERS VAN DE BEURS.


We hadden grote namen lopen Mrs Madieanne met super gedurfde acts, Mr Fox met zijn bondageboys, Mr Terry, Studio Chelsea, Ilya met zijn suspension en much more. Op een gegeven moment heb ik Ben Kruijt naar de Kamasutra gehaald om voor ons te fotograferen en is Ben nu door Fun Steel Products, de hoffotograaf van de Kamasutra. En terecht want Ben verstaat zijn vak.


Een goede vriend en een bekend cateraar, kwam met het idee, waarom hou je in Rotterdam Ahoy tijdens de Kamasutra, geen “Happy Hour” voor de medewerkers.  

Het kind was geboren, zaterdagsavond in Ahoy hadden we van 23.00 tot 24.00 happy hour voor de medewerkers. Onze vriend de cateraar Rob van dijk en zijn vrouw (www.vandijkpartyservice.nl) verzorgde een te gek buffet. Berry,de beveiliging,de medewerkers en anderen zullen zich dat smaakvolle einde van de zaterdag, zeker herinneren.


In Utrecht was er een Kamasutra zomerspecial met een buiten terrein, Allan (onze belichtingsman) plaatste daar zijn 1 tons legertruck en deze werd een gewillig object voor de fotograven.


Aan alles komt een eind.


In 2005 was het BDSM eiland 350 vierkante meter met non stop shows, een mega fashion show op het grote podium van I’ll Dress U met zijn 16 modellen, 3 super Harley’s van Harley club Den Haag en natuurlijk Ben Kruijt als onze fotograaf. Om 21.30 uur heb ik afscheid van de Kamasutra genomen, door de 3 Harley’s een rondje Kamasutra te laten doen en hun weg terug naar Den Haag te laten ingaan.


De jaren Kama waren super en ik ben blij dat we veel mensen hebben kunnen animeren. Mijn speciale dank gaat uit naar Berry van Mill Music (www.Mill-Music.nl), Berry was zeker voor 50% verantwoordelijk voor het succes van het BDSM eiland.

Natuurlijk heeft ook Bert Wibo van SPI uitgeverij met zijn verslagen in de Massad en de David Boy, bij gedragen tot dit succes.


Arnold.